Sådan finder du en dygtig praktikant

Leder du efter en praktikant? Vi har lavet en liste med tre ting, du bør gøre, hvis du vil sikre, at forløbet bliver godt for både din virksomhed og praktikanten.

praktikant

Praktikanter er ofte fulde af energi, nye ideer og mod på arbejdet. Derfor søger mange virksomheder praktikanter, der kan give en hånd med og samtidig få prøvet kræfter med arbejdslivet.

Praktikanter er ofte studerende med begrænset erhvervserfaring, og de er kun en del af din virksomhed i kort tid. Derfor kræver det noget af dig at tilrettelægge et forløb, hvor både dit og praktikantens udbytte bliver så stort som muligt. Her er vores bedste råd om praktikforløb til dig!

1. Vælg 1 eller 2 specifikke projekter

Når du skal beslutte, om du vil have praktikanter ind i din virksomhed bør du have en klar idé om, hvor de kan hjælpe dig og med hvilke projekter. Praktikanter er gode til at arbejde med projekter. Alt med en klart defineret begyndelse, midte og slutning er godt. Sørg for at målene er konkrete og præcist definerede, så det er et overskueligt job/opgave, praktikanten lander i. Giv præcise opgaver som f.eks. at opdatere hjemmesiden eller en medarbejderhåndbog. Det gør det lettere for dig at definere målene, give sparring og se resultater. Sørg også for at sætte opgaven ind i det større perspektiv, så praktikanten klart kan se værdien af det arbejde, han/hun er sat til at lave. Husk, at du har tilknyttet praktikanten, fordi opgaverne, der skulle løses, var vigtige – giv den følelse af betydning videre.

2. Lav en god jobbeskrivelse

Når du har besluttet, hvad praktikanten skal lave, skal du udarbejde et opslag. Ved at lave en beskrivelse af praktikforløbet får du selv defineret målene for praktikken, og du får fastlagt, hvordan du kan måle resultaterne af forløbet. Samtidig får du kommunikeret hvilke kvalifikationer og evner, du søger. Det er ikke kun dig, der bliver mere afklaret omkring praktikforløbet, når opgaverne kommer ned sort på hvidt.

For praktikanten er det også vigtigt at kunne se sine opgaver på et papir. Hvis du er i tvivl om hvordan, du laver en god jobbeskrivelse til din praktikant, kan du oprette dit opslag på studentcrew.dk, hvor vi guider dig step-by-step til en optimal annoncering.

3. Sælg din virksomhed og arbejdsplads

Måske tænker du, det er åbenlyst, hvad din virksomhed kan tilbyde, men tænk lige over det en ekstra gang. Hvad kan du egentlig tilbyde en praktikant?

Praktikforløb er en del af uddannelsen, og praktikanter er derfor studerende, der skal lære, mens de er ansat. Tænk over hvilke kompetencer og evner jobbet vil give praktikanten, og hvordan det kan være med til at styrke senere jobmuligheder, udvide netværk eller hjælpe med at afklare, hvilken karriereretning han/hun vil i. Sørg for at lade dine kommende praktikanter vide, hvilke muligheder praktikforløbet giver og stå ved mulighederne under selve forløbet, så praktikanterne også får det, de er blevet stillet i udsigt.

Fordelene ved finde praktikanter gennem studentCrew

Vi er eksperter i at rekruttere praktikanter. Vores model er simpel og kan hjælpe din virksomhed! Den består i alt sin enkelthed af følgende:

  • Vi giver dig et overblik over praktikforløb på relevante uddannelser
  • Vi stiller mulighederne op for dig
  • Vi finder mulige praktikanter i vores netværk
  • Vi screener alle ansøgere
  • Vi kan afvikle casetest, så du kan se kompetencer hos praktikansøgeren
  • Vi assistere med planlægning af praktikforløbet

Er du klar til at finde din næste praktikant?

Opret en gratis virksomhedsprofil og opret dit praktikopslag her. Hvis du har spørgsmål eller brug for sparring omkring rekruttering af praktikanter kan du ringe til os på 71 74 70 77 eller kontakte os.

Du bruger Internet Explorer

Internet Explorer er forældet, og Microsoft foretager ikke længere sikkerhedsopdateringer. Af denne grund understøtter vores hjemmeside ikke længere denne browser. For at få adgang til vores side skal du bruge en anden browser.

Find en anden browser herinfo@studentcrew.dk